Hej!

Vi kan tyvärr inte komma med helikoptern på lördag 4 augusti beroende på att vi inte har någon pilot tillgänglig. Jag kan bara beklagar.

Vårt företag har nu flugit på bränderna i Ljusdal och Älvdalen i två veckor med sammanlagt 4 st helikoptrar, där varje hkp över dygnet har bemannats med två piloter. Vi återkallade då all personal från semestern och sedan dess har de suttit i maskinerna hela dagarna och nu är deras tjänstgöringsperioder överskridna.  Att överskrida tjänstgöringsperioderna får vi göra så länge vi flyger på bränderna, men vi kan inte nyttja piloterna till något annat som inte har med samhällsskydd att göra. Därför har vi ingen pilot tillgänglig till flygningen hos er på lördag.

På bränderna runt Ljusdal har vi för tillfället tre helikoptrar och MSB har i dag sagt att de kan släppa oss tidigast på måndag, trots prognosen om mer regn till helgen. Även om bränderna är under kontroll så vattenbombar vi kontinuerligt på de ställen där elden blossar upp igen. 

Vi kommer gärna till er nästa sommar.

Mvh Anders, Heliair