Styrelsen vill uppmana och påminna om flera åtgärder du kan göra för att förhindra inbrott och stölder i vårt område. Tre viktiga punkter för att förebygga. Hjälps vi alla åt så blir området säkrare och tryggare för alla.

SSF DNA-märkning + Björkvik Tomtägareförening

DNA-märkning av viktiga och dyra ägodelar år är enligt polisen själv det absolut säkraste sättet att förhindra att stölder och inbrott sker i området. Det är enligt polisen den enda väl fungerade metoden. Det gäller dock att majoriteten av oss införskaffar det. Därför uppmanas alla medlemmar att införskaffa SSF DNA-märkning och märka upp allt från båt, båtmotor, gräsklippare, verktyg och apparater, med mera.

Läs mer om erbjudandet och gå in och beställ idag, glöm inte rabattkoden ”bjorkvik2017”.

Fyll i dina uppgifter om din båt

För att du ska få så bra hjälp som möjligt av polisen om din båt eller motor blir stulen så är det viktigt att du har korrekta uppgifter om din båt tillhands. Ladda ner pdf-dokumentet nedan och fyll i dina samlade uppgifter och förvara sen dokumentet tillgängligt om olyckan är ett faktum.

Ladda ner båtkortet här >>

Grannsamverkan

Grannsamverkan går ut på att boende i ett område håller extra uppsikt över sina grannars bostäder och är uppmärksamma på vilka som rör sig i bostadsområdet. Forskning visar att grannsamverkan ger goda resultat.
På webbplatsen Samverkan mot brott finns det information om grannsamverkan när det gäller bostad, fordon och båt. Där hittar du även handfasta tips med checklistor för hur du kan agera för att undvika brott, själv och tillsammans med grannarna.
Läs också mer på Polisen samlingssida med information om grannsamverkan.